The Future is not what it used to be / Part One @ Werkwarenhuis

Panama Pictures laat zich dit theaterseizoen inspireren door het mysterie van de tijd. De aftrap vormt The Future is not what it used to be/ Part One, een audiovisuele installatie die de thematiek vertaalt naar video en soundtrack en je onderdompelt in een nieuw universum.

Choreograaf Pia Meuthen en haar performers tonen het verlangen van de mens om samenhang te creëren in een gefragmenteerde wereld, om het verleden niet te verliezen, om grip te krijgen op de toekomst en op te gaan in het moment. Zwevende rotsen en gekantelde trappen vormen een surrealistisch en poëtisch universum. Op afgebrokkelde fragmenten, gestold in de tijd, balanceren de performers hoog in de lucht. Boven de gapende afgrond ontrafelen ze de samenhang tussen tijd en zwaartekracht. Voorbij alle zekerheden omarmen ze het risico en spelen ze met onze waarneming van de tijd.

Bezoekers wandelen bij Part One één voor één door de ruimte en komen tegenover vijf levensgrote projecties te staan. De indringende films van Jessica van Rüschen brengen je dichtbij de performers en hun wereld. De uitdijende tijd wordt tastbaar in beweging. Een pulserende beweging lijkt te worden doorgegeven van scherm naar scherm. De tijd is niet te stoppen en de beweging evenmin.

De soundtrack, een sterke partner van de beelden, bestaat uit een mix van tekstflarden en een nieuwe spannende compositie van huiscomponisten Strijbos & van Rijswijk in samenwerking met muzikant Davide Bellotta. De audio is zo opgesteld en bestuurd dat het een ruimtelijke ervaring voor de bezoeker geeft. De plek waar je staat, bepaalt wat je hoort.

The Future is not what it used to be / Part One is van 21 augustus t/m 5 september te ervaren in de expositieruimte van het Werkwarenhuis aan de Tramkade in ‘s-Hertogenbosch.

  • Openingstijden: vr 21 t/m zo 23 augustus, do 27 t/m zo 30 augustus, do 3 t/m za 5 september | 16.00 – 20.00 uur
  • Entreeprijs: € 3,50
  • Kaartverkoop bij Werkwarenhuis


Panama Pictures
Met Panama Pictures ontwikkelt prijswinnend choreografe Pia Meuthen een authentieke signatuur: ongepolijst en rauw, waarbij dans, circus en muziek met een natuurlijke souplesse in elkaar overvloeien. Panama Pictures is met haar grensoverschrijdende taal de pionier in Nederland en een graag geziene gast in het buitenland.

Credits

  • Choreografie: Pia Meuthen
  • Film: Jessica van Rüschen
  • Camera: Boris van Hoof
  • Muziek: Strijbos & Van Rijswijk i.s.m. Davide Bellotta
  • Kostuums: Sanne Reichert
  • Licht: Bart Verzellenberg


Panama Pictures is huisgezelschap van de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch en wordt structureel ondersteund door Fonds Podiumkunsten, provincie Noord-Brabant en gemeente ‘s-Hertogenbosch.
The Future is not what it used to be / Part One is mogelijk gemaakt door subsidie van het Cultuurfonds Pop-Up van de Gemeente ‘s-Hertogenbosch en Prins Bernhard Cultuurfonds


Location

Werkwarenhuis

Date

aug 21 2020 - aug 31 2020

Time

16:00 - 20:00