Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Cultuur

Rolstoelvriendelijk

01 juli t/m 05 september

Character Type

Character Typer: acht reusachtige letters die tezamen het woord ‘TRAMKADE’ vormen. De letters zijn elk meer dan een meter groot en heten de bezoekers van het creatieve, culturele kwartier een kleurrijk welkom. Met deze permanente installatie krijgt de Tramkade in ‘s-Hertogenbosch zijn eigen iconische landmark.

Character Type is een installatie op de Tramkade van ontwerpduo Opperclaes (Linda van der Vleuten & Bruce Tsai) uit Rotterdam. De openbare ruimte is voor hen vertrouwd terrein, het is hun playground en canvas. Op uitnodiging van Stichting Antishit ontwikkelden zij Character Type Den Bosch. De letters zijn bedoeld om op te skaten. Ze zijn een interventie in de ruimte, een skatepark, maar ook een plek om samen te komen, voor skaters, muzikanten, stelletjes, ouders met kids en andere bezoekers. Het is een third space, een plek waar iets te beleven valt, een locatie waar je kan zijn zolang je wilt, zonder dat je iets hoeft te kopen of consumeren.

De breedste van de acht letters is 1,40 meter. Zij komen in de kleuren bosbes, geel en lichtblauw en worden geplaatst op een nieuw stuk asfalt van 5 bij 32 meter, lopend vanaf de ingang van de Tramkade naar de Kaaihallen. Daar vindt momenteel de bouw plaats van het nieuwe indoor skatepark World Skate Center.

Character Type Den Bosch is i.s.m. Stichting Antishit en World Skate Center uitgevoerd en zal een permanent onderdeel zijn van de (activiteiten op) de Tramkade.

Delen:

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Locatie

Tramkade

's-Hertogenbosch

Character Type
Tramkade

's-Hertogenbosch

Delen:

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Anderen bekeken ook