fbpx

Varia

buiten

Rolstoelvriendelijk

kindvriendelijk

02 juli

t/m 02 juli

Data Week NL Publieksdag

’s-Hertogenbosch is de stad van beleven en ervaren. Zo ook met data. Daarom nodigen we je op zaterdag 2 juli a.s. graag uit! Op verschillende plekken in de stad maak je op die dag kennis met data. Je ziet wat data doet in je dagelijks leven maar je kan zelf ook doen en ervaren!

Wil je zien maar vooral doen? Kom dan naar het Innovatie Kwartier, want daar is van 10.00 tot 16.00 uur te veel te beleven als het gaat om data. Bezoek de expohal en bekijk de Flora en Fauna Toren of speel een van de interactieve spelletjes over afval en licht. Kom eens langs bij het IoT Stadslab en programmeer daar je eigen robot. Of doe mee met verschillende workshops met VR-brillen.

Zelf ontdekken

Waan jezelf even een vuilnisman en leeg een container. Want hoe gebruiken we data als we je afval ophalen, het verkeer regelen of de stad onderhouden? Stap in de ambulance en zie hoe zij data gebruiken. Of schuif om 13.00 uur aan bij het (kinder) college waar professor Postma en professor Louwerse je meer vertellen over robots.

Ga langs bij SPARK Makers Zone en ga daar zelf aan de slag. Misschien ben jij wel die slimme techneut voor de toekomst. En ben je bang dat je dingen mist op deze Data Zaterdag? Scan dan bij aanvang de QR-code en doe mee met de speurtocht. Op deze manier weet je zeker dat je alles hebt gezien. En onderweg beantwoord je vragen, doe je spelletjes en kom je langs alle activiteiten op deze Data Zaterdag. Heb je de hele speurtocht gelopen? Haal dan bij SPARK Makers Zone je beloning; want wie wil nou niet een eigen robotje?  

Ook Erfgoed ’s-Hertogenbosch laat je deze dag allemaal zien wat ze doet op het gebied van data en digitalisering.  Zo kun je kennis maken met de Virtual Reality-game van SintLucas. Dit is een spel voor kinderen dat speelt bij de historische Pieckepoort, maar ook op de Markt anno 1500. Verder geeft Erfgoed ‘s-Hertogenbosch demonstraties van het 3D-scannen met historische objecten. Je mag dit ook zelf uitproberen. Of ontdek de nieuwe interactieve monumentenkaart,  maak VR-tours door de stad en werk zelf met de beeldverkenner met duizenden historische afbeeldingen uit de gemeente.

Innovatie Kwartier, Paardskerkhofweg in ’s-Hertogenbosch (voormalig Grasso-terrein)

Data Zaterdag is op 2 juli van 10.00 tot 16.00 uur. Een dag voor het hele gezin, gratis toegang!

Delen:

Locatie

Paardskerkhofweg 18, 5223 AJ 's-Hertogenbosch, Nederland

Data Week NL Publieksdag
Paardskerkhofweg 18, 5223 AJ 's-Hertogenbosch, Nederland

Delen:

Anderen bekeken ook