Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Cultuur

Binnen

Rolstoelvriendelijk

07 augustus t/m 28 augustus

Design Museum Den Bosch

Het Noordbrabants Museum en Design Museum Den Bosch zetten in de maand augustus iedere zaterdagavond de deuren open in het kader van de Bossche Zomer. Beide musea zijn gratis te bezoeken van 18 tot 21 uur. Geniet van kunst in het avondlicht: de sprookjeswereld van Eva Jospin, het ironische werk van Meret Oppenheim en al het moois uit de vaste collecties. En dat helemaal voor niets.

De Bossche Zomer biedt ruimte voor mooie initiatieven. Op zaterdag 7, 14, 21 en 28 augustus kan iedereen zich laten verrassen door beide musea. Het reserveren van een gratis ticket met tijdslot is verplicht. Op deze manier zijn bezoekers verzekerd van een plek en kunnen de musea de bezoekersaantallen reguleren.

Wat is er te zien? 

In Design Museum Den Bosch kunnen bezoekers het speelse en ironische werk van Meret Oppenheim ontdekken. Ook zij is wereldberoemd, maar in tegenstelling tot Dalí worstelde ze met haar faam. Haar werk is subtiel en fijn. Ze was een surrealist die geen surrealist genoemd wilde worden. Dalí en Oppenheim: twee iconen van het surrealisme, maar tegelijkertijd elkaars tegenpolen. Samen laten deze tentoonstellingen zien hoe divers het surrealisme kan zijn.

Bekijk ook de geestverruimende, grensverleggende en maatschappijkritische werken van de Oostenrijkse avant-garde van de jaren zestig en zeventig in ‘Radical Austria: Everything is Architecture’ in Design Museum Den Bosch.

De Bossche Zomer 
Van 1 juli t/m 5 september 2021 vindt in gemeente ’s-Hertogenbosch De Bossche Zomer plaats. De Bossche Zomer geeft letterlijk en figuurlijk ruimte. Ruimte aan Bossche ondernemers om deze zomer, waarin ook nog steeds alles anders is, de ontmoeting te faciliteren. Ruimte voor de Bosschenaren die elkaar na maanden thuis zitten eindelijk weer veilig kunnen ontmoeten en weer met elkaar verhalen te delen. Op verrassende locaties, in de sfeergebieden, verspreid over de hele gemeente. Waarbij we beproefde succesvolle initiatieven niet uit het oog verliezen, maar zeker ook sturen op nieuwe creatieve ideeën die verrassen. Van culturele en sportieve activiteiten, historische bezienswaardigheden, Bourgondische cafés, restaurants en terrassen, verrassende winkels tot adembenemende natuur. Welkom @ De Bossche Zomer! 

Tickets Design Museum Den Bosch
https://tickets.designmuseum.nl/nl/avondopenstelling/tickets

Tickets: € Reserveren verplicht

Delen:

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Locatie

De Mortel 4

Den Bosch

Design Museum Den Bosch
De Mortel 4

Den Bosch

Delen:

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Anderen bekeken ook