Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

01 juli t/m 28 augustus

Expositie Boek enDelen

Verdwalen in de boeken van grafisch ontwerper Anthon Beeke

De expositieruimte boven het Social label Lab is de tijdelijke bibliotheek met boekenkasten vol boeken ingericht op thema’s zoals grafisch ontwerp, cultuur, fotografie, typografie, jazz, erotiek en gewoon ook leuke boekjes. Speels, ondeugend en uitdagend.

Bij binnenkomst in het Werkwarenhuis krijg je witte handschoentjes om op je gemak door de enorme collectie boeken te bladeren. In silo’s kun je aan je eigen leestafel met een schemerlampje je even terugtrekken. Anthon Beeke was een grafisch ontwerper en ontwierp onder meer posters voor Toneelgroep Amsterdam, Kunstrai en het Centraal Museum. Ook maakte hij boeken en tijdschriften. ​Lidewij Edelkoort, de levenspartner van Anthon Beeke, wil dat zijn verzameling en zijn liefde voor boeken gedeeld wordt met het hele land.

Zijn boeken vertellen het verhaal over hem als jarenlange verzamelaar van boekwerken die hem inspireerden, ontspanden of vervoerden. Samen met medecurator Charlotte Grün stelde zij deze expositie samen. Een collectie boeken vertelt verschillende verhalen over zijn verzamelaar. Hoe kijkt de boekengek naar de wereld en welke maatschappelijke en culturele gebeurtenissen vinden we terug in de keuzes van de boeken. Hoe verhoudt het oeuvre van de creatieve verzamelaar zich tot de collectie? Waar kwamen kennis en inspiratie vandaan? Door het tonen van deze boeken in het werkwarenhuis kun je weer door zijn ogen een blik op zijn wereld krijgen. Maar wel elke keer met een andere bril.

Openingstijden
Donderdag en vrijdag van 12.00 -17.30 uur; zaterdag en Zondag 12.00- 16.00 uur

Delen:

Locatie

Tramkade

Den Bosch

Expositie Boek enDelen
Tramkade

Den Bosch

Delen:

Anderen bekeken ook