fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tentoonstelling, Tentoonstellingen

Binnen

nee

28 augustus

t/m 04 september

Glow in the Dark expo Ben Acket

Special events

Zondag 28 aug: Opening door een bekende Bosschenaar
Woensdag 31 aug. van 14.30 -16.30 uur: Sound scapes met hang, ngoni, trompet, didgeridoo, loops etc. door Ania & Hassie met Couple Positive (vrij entree)
Donderdag 1 sept. van 14 -17 uur: Eva van der Sterren viool en diverse andere jazzmuzikanten + body painting door de kunstenaar Ben Acket (vrij entree)
Vrijdag 2 sept. van 19.30 – 22.00 uur: Klankschaal concert door Krijn en Christa Den Bosch
(Entree 5 €)
Zaterdag 3 sept. van 19.30-22.uur Ecstatic dance Den Bosch van Babs Louise met de Bossche dj Bartokai (Entree 25 €) Na de Ecstatic is het vrij entree en de mogelijkheid om door te dansen en wat te drinken aan de bar.
Zondag 4 sept. middag en avond: Afsluiting Bossche zomerweken met jamsessie van diverse muzikanten (Vrij entree)

Glow in the Dark Art door Ben Acket
De schilderijen van Ben Acket zijn al indrukwekkend in daglicht maar als het donker is zul je verbaasd zijn wanneer je ziet dat de werken driedimensionaal oplichten bij blacklight. De neonverf die hij gebruikt zie je overdag niet en je zult verbaasd zijn om te merken dat het toch dezelfde werken zijn. Tijdens deze expositie gaat Ben Acket de samenwerking aan met andere disciplines en zoekt het experiment op in een onderzoekend project. Dan kijk je niet alleen naar de kunst, maar ervaar je het. Gedurende één week wordt het werk van Ben Acket geëxposeerd in een verduisterde galerij slecht verlicht door blacklight. Het publiek neemt de werken 360 graden rondom waar in een magisch universum.
In Nederland wordt er in de kunstwereld nog maar weinig gewerkt met blacklight. Maar in Tsjechië bijvoorbeeld is blacklight kunst een serieuze kunstvorm in de theaterwereld. In Praag zijn talloze blacklight theatergezelschappen gevestigd. De kunstenaar wil graag zijn werk de interactie laten aangaan met theatermakers, muzikanten, dansers en andere performers. Gedurende de week van de expositie zijn er daarom verschillende performances georganiseerd die deze kunst een extra dimensie geven.

Openingstijden
Zo-do 12.00 tot 17.00 uur
Vr-za 12.00 tot 0.00 uur

Delen:

Locatie

Vijfde Rompert 35, Den Bosch, Nederland

Glow in the Dark expo Ben Acket
Vijfde Rompert 35, Den Bosch, Nederland

Delen:

Anderen bekeken ook