fbpx

03 september

t/m 03 september

Piet Slager Concert door kwartet Lucas Hagemans

Optredende muzikanten zijn Tessa van Buuren (viool), Lucas Hagemans (viool), Vincie Faas (altviool) en Cor Coppoolse (cello). Initiatiefnemer en artistiek leider Lucas Hagemans geeft tijdens de concerten een gevarieerd inkijkje in het culturele leven en de ‘gemeenschapskunst’ in ’s-Hertogenbosch in de periode 1870-1930.

Lucas Hagemans heeft zich verdiept in de muziekcultuur van ’s-Hertogenbosch rond het jaar 1900 en kwam tot verrassende ontdekkingen. Schilders zoals Piet Slager, Herman Moerkerk en Jan Toorop waren ook bekwaam op de piano, multigetalenteerde kunstenaars waren eerder regel dan uitzondering. “Nog lang niet alles is uitgezocht, maar duidelijk is dat de familie Slager, de familie Bouman en Alphons Diepenbrock als lichtdragers van cultuur in ’s-Hertogenbosch fungeerden”, aldus Lucas Hagemans.

Het strijkkwartet speelt op 3 september werken van onder andere Alphons Diepenbrock, Beethoven, Hans Rott en Leon C. Bouman. Hun muziek en ook de afsluitende mars ‘Voorwaarts’ van Theo van Wamel leverden bij het eerste concert zeer enthousiaste reacties op. De mars beschrijft de trots en geschiedenis van ‘s-Hertogenbosch, de kunst, de handelsgeest en ook het belang van goede educatie (“kweek ook vooral een goeden geest”).

De Piet Slager Concerten maken deel uit van De Bossche Zomer 2022, het jaarlijkse evenement waarin inwoners, organisaties, bedrijven en instellingen presentaties en ontmoetingen organiseren op verrassende locaties en zo ’s-Hertogenbosch als Cultuurstad van het Zuiden een actueel en divers gezicht geven.

De concerten op de zaterdagen zijn van 16.30 tot 18.30 uur (inloop vanaf 16.00 uur). De entreeprijs is € 10,- inclusief pauze consumptie. Museumkaarthouders betalen € 5,- toeslag. Graag vooraf reserveren.

Tickets: € 10

Delen:

Locatie

Museum Slager, museum voor realistische kunst, Choorstraat, 's-Hertogenbosch, Nederland

Piet Slager Concert door kwartet Lucas Hagemans
Museum Slager, museum voor realistische kunst, Choorstraat, 's-Hertogenbosch, Nederland

Delen:

Anderen bekeken ook