Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Cultuur

Rolstoelvriendelijk

17 juli

Rondom Dieske – Hartverwarmende verhalen bij de Bossche zomer

Hartverwarmende verhalen bij de Bossche zomer
Verhalen van Mieke Aalderink, Reinou Vogel en Myriam Mare en muziek van Los del Bosque

‘Het is toch te gek voor woorden dat er geen vertelpodium is in onze stad!’, stellen Mieke Aalderink, Reinou Vogel en Myriam Mare op hun website lopendvuur.nl. Ze zijn professionele verhalenvertellers, actief als uitvoerend artiesten door heel Nederland op festivals, scholen en allerlei ander evenementen en voorheen in het bestuur van de Stichting Vertellen. Ze vonden het de hoogste tijd ook lokaal, in ’s-Hertogenbosch dus, iets op poten te zetten.

De drie verhalenvertelsters richtten zo Het Lopende Vuur op en ‘die naam maakt duidelijk wat we willen: hartverwarmende verhalen die in een koude winter met veel enthousiasme en plezier worden doorverteld aan ieder die ze horen wil, ‘ vertelt Reinou Vogel. De eerste jaren werkten ze samen met de Stadsbibliotheek, een broedplaats voor allerlei talige activiteiten, waar het initiatief warm werd onthaald. Zo wordt  Wereldverhalendag op 20 maart nog steeds in de Bibliotheek gevierd.

Drie jaar geleden verplaatsten de drie vertelsters hun initiatief naar Bosschenaren die hun huis voor deze vertelgelegenheid openstellen. En met succes! Mensen blijken het te waarderen om in de intieme sfeer van een Bossche huiskamer te genieten van een mooie vertelavond.

Even ergens anders

Lopend vuur nodigt ook andere verhalenvertellers uit. Mieke Aalderink hierover: ‘Op onze eerste vertelavond van het seizoen hebben we een smeuïge verteller uit Vlaanderen uitgenodigd. Hij houdt ervan om je op het verkeerde been te zetten. Verwacht je dus aan het onverwachte. Hij weeft met woorden, beelden, sferen.’

Reinou Vogel vertelt: De toepasbaarheid van verhalen vertellen voor vele groepen, leeftijden en situaties en de interactie, spreken mij enorm aan. Er ontstaat een sfeer van saamhorigheid en betrokkenheid als er verhalen gemaakt en verteld worden. In een verhaal valt van alles te beleven. Je bent even ergens anders, iemand anders, leeft in een andere tijd of werkelijkheid.’ Op zaterdag 17 juli a.s. treden Mieke Aalderink,  Reinou Vogel en Myriam Mare op als verhalenvertellers in Rondom Dieske, de bijdrage van Knillispoort aan de Bossche zomer.

Muzikale afwisseling

De verhalen worden afgewisseld met muziek van Los del Bosque. Dit duo, bestaande uit Harry Boekwijt en Irene Koster, speelt een volledig Spaanstalig repertoire, waarin de luisteraar wordt meegenomen op het muzikale pad dat het duo aflegde. Een pad van muzikale ontmoetingen met de liefde, zoals deze wordt bezongen van Argentinië, Mexico tot Spanje. Aangevuld met werk van vaderlandse bodem met een Spaanse bewerking van de tekst door Irene.

Over de aanmelding

Knillispoort vraagt geen entree vooraf, de bezoeker mag zelf bepalen wat hij of zij ervoor over heeft.

Het programma begint op zaterdag 17 juli a.s. om 20.30 uur en eindigt omstreeks 22.30 uur. Aanmelden is raadzaam. Dat kan op achterdenpoort@outlook.com. of via www.knillispoort.nl

Bij droog weer vindt het evenement plaats in de buitenlucht op het Herman Moerkerkplein. Regent het dan is de naastgelegen Knillispoort het podium.

Voor meer informatie: fransvangaal@home.nlmar.free@ziggo.nl: 06-51071551

Delen:

Locatie

herman van moerkerkplein

den bosch

Rondom Dieske – Hartverwarmende verhalen bij de Bossche zomer
herman van moerkerkplein

den bosch

Delen:

Anderen bekeken ook