Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

01 juli t/m 05 september

Wijkwandeling door Boschveld

Ontdek de verhalen van de wijk Boschveld tijdens de Wijkwandeling, een route langs vermakelijke, trieste en onthullende vertellingen in een unieke buurt.

Wanneer is een ketting op, volgens een Perzische fietsenmaker? Waarom heeft Selma een korte navelstreng? Waar zijn de dames van de Parallelleweg gebleven? Wat doen de scouts van PSV en Feyenoord bij de voetbalkooi? En wie chillen daar in de kas?

Je komt het te weten tijdens de Wijkwandeling, een wandeltocht door het karakteristieke Boschveld waar de bewoners je hun verhalen vertellen. Alledaagse, bijzondere geschiedenissen in een kleurrijke wijk met vele gedaanten. 

Voor de Wijkwandeling heb je een mobiele telefoon met internet en een koptelefoon of oortjes nodig. Op www.wijkwandeling.nl vind je de route, met erop de verschillende locaties waar een verhaal wordt verteld. Op je tocht door de wijk gebruik je de GPS-functie of scan je de QR-code op de locatie en hoor je het verhaal van die plek. 

Wanneer en in welke volgorde je de Wijkwandeling loopt of fietst, bepaal je zelf. Elk verhaal duurt ca. vijf minuten.

De Wijkwandeling Boschveld is, na die in de Graafsewijk, de tweede Wijkwandeling van Paleis voor Volksvlijt; beide zijn vanaf 2 juli (gratis) te volgen. De Wijkwandelingen zijn een initiatief van Vincent van den Elshout, artistiek leider van Paleis voor Volksvlijt. De betrokken buurtbewoners werden geïnterviewd door journalist Maino Remmers.

Met de Wijkwandeling geeft Paleis voor Volksvlijt opnieuw een podium aan de Bossche verhalen. Dat doen we deze zomer ook met de locatievoorstelling ZIJ, een ode aan de Bossche buren (de opvolger van WIJ, een ode aan de Bossche volkswijk) en vele andere activiteiten. 

Kijk voor meer info op www.paleisvoorvolksvlijt.org

Delen:

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Locatie's-Hertogenbosch

Wijkwandeling door Boschveld


's-Hertogenbosch

Delen:

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Anderen bekeken ook