Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

01 juli t/m 05 september

Wijkwandeling door de Graafsewijk

Theatergezelschap Paleis voor Volksvlijt geeft tijdens de Bossche Zomer een stem aan de bewoners van de Graafsewijk met de WIJKWANDELING, een route langs vermakelijke, trieste en onthullende vertellingen in een unieke buurt.

Waar zijn de duiven gebleven? Wie is Zusje? Tot hoe laat bevalt de Graafsewijk, volgens de dokter? Waar aten ME’ers snert? En wie zitten daar nou toch op dat bankje?

Je komt het te weten tijdens de WIJKWANDELING, een wandeltocht door de karakteristieke Graafsewijk waar de bewoners hun verhalen vertellen. Alledaagse, bijzondere geschiedenissen van een roemruchte wijk met vele gezichten. 

Voor de gratis WIJKWANDELING heb je een mobiele telefoon met internet en een koptelefoon of oortjes nodig. Op www.wijkwandeling.nl vind je een plattegrond met tien locaties in de Graafsewijk; op elke locatie is een QR-code te scannen die leidt naar een verhaal. Wanneer en in welke volgorde je de WIJKWANDELING loopt of fietst, bepaal je zelf. Elk verhaal duurt ca. vijf minuten.

De WIJKWANDELING is een initiatief van Vincent van den Elshout, artistiek leider van Paleis voor Volksvlijt. De betrokken buurtbewoners werden geïnterviewd door journalist Maino Remmers (o.a. Radio 1 Journaal).

Met de WIJKWANDELING laat Paleis voor Volksvlijt opnieuw de bewoners van Bossche volkswijken aan het woord. Dat deed het eerder, in 2019, met de locatietheatervoorstelling WIJ, een ode aan de Bossche volkswijk. En dat zal het de komende jaren vaker doen, met o.a. ZIJ, een ode aan de Bossche immigrant en Ons Moeder, over de ware heldinnen. Je leest er alles over op www.paleisvoorvolksvlijt.org

Delen:

Locatie's-Hertogenbosch

Wijkwandeling door de Graafsewijk


's-Hertogenbosch

Delen:

Anderen bekeken ook