Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Cultuur

Rolstoelvriendelijk

18 juli t/m 01 augustus

Yulunga

Yulunga kent verschillende betekenissen. Spiritdance naar een nummer van Dead Can Dance. Een Aboriginal woord voor spelen en een afgeleide van Yulungul een Aboriginal slangengodin.

In Yulunga komen dans, muziek, theater en spiritualiteit samen. 

Sprookjesachtige witte figuren uit een andere wereld , De wereld van Spirit. Priesteressen van het licht, dansen hun rituelen op 1 meter hoge stok stelten. Muziekdragers, soms etherisch, soms meeslepend en soms spannend. Ze nemen je mee naar de wereld van magie, schoonheid en inspiratie. Betoverend van ik naar wij, dansen we samen de angst voorbij. Op veilige afstand maar dichtbij in het hart.

Data en tijden

Dinsdag 3 augustus 14:00-14:30, 15:30-16:00 uur in het Prins Hendrikpark. 

Wencke danst

Al meer dan 25 jaar werkzaam in het straattheater in binnen en buitenland. Met de komst van Corona viel dat weg en ook haar werk als yogadocente (www.bijwencke.nl) kwam vaak stil te liggen. Een eigen yoga centrum dat in januari zou openen kwam ook stil te liggen. Hierdoor kwam er ruimte voor nieuwe projecten.

 Zo is vorig jaar zomer het concept Spiritdance geboren. Bos dans tochten met dans, meditatie, yoga en natuurbeleving. Al deejayend op haar mobiele dj booth op koptelefoons en in overleg met boswachters werd een droom werkelijkheid.

Maar ook haar creatiedrang en speelplezier vond een ingang door het toekennen van subsidie vanuit het Fonds Podiumkunsten. Met balkonscenes, subsidie voor artiesten met kleine coronaproof projecten.

 Op stelten ben je altijd op voldoende afstand. Haar medespelers: Stephanie Bonnes (www.stephworx.nl) Marleen Manders

Delen:

Locatie

Parallelweg 21

Den Bosch

Yulunga
Parallelweg 21

Den Bosch

Delen:

Anderen bekeken ook