Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Cultuur

buiten

Rolstoelvriendelijk

05 juli t/m 18 juli

ZIJ

Deze zomer maken we, een jaartje later dan gepland, samen met Paleis voor Volksvlijt het vervolg op de zomerproductie van 2019. Na het succes van WIJ waar we 10 voorstellingen voor meer dan 3000 bezoekers speelden, maken we nu ZIJ.

De kaartverkoop voor ZIJ is gestart! Koop hier kaarten. 

ZIJ is een ode aan de Bossche buren. Een rauwe voorstelling over het wel en wee aan een Bosch pleintje, waar de culturen botsen en versmelten. Over zij en wij, oude opvattingen en nieuwe gebruiken. Over liefde die voorbij alle grenzen gaat. En goede buren die altijd beter zijn dan verre vrienden. Over Bossche beuling en baklava, kienen en Koran. 

ZIJ vertelt het verhaal van de Turkse familie Yilmas die op het Pythagorasplein supermarkt Lalé opent. Hun komst doet nogal wat stof opwaaien; vooral bij Angelo Kievits van Buurtcafé de Zwaan die zich zorgen maakt om zijn zieltogende bar/dancing. Een vrees die waarheid wordt: Angelo moet zijn café op een openbare veiling verkopen. De koper: Hatiçi Yilmas, de vrouw van de supermarkteigenaar, die er een koffie- en theehuis begint…

ZIJ is, na het succesvolle WIJ, een ode aan de Bossche volkswijk in 2019, de tweede zomerse stadstheatervoorstelling waarin Paleis voor Volksvlijt de Bossche ziel ontleedt. Opnieuw herkenbaar en amusant, gebaseerd op de verhalen uit de stad, op een bijzondere buitenlocatie achter de Verkadefabriek. En opnieuw gemaakt en gespeeld door een mix van bekende Bossche vrijetijds- en beroepsspelers, in samenwerking met allerlei lokale en regionale organisaties en bedrijven.

Een groots decor en een extra grote tribune: de voorstelling zal te zien zijn in de buitenlucht bij de Verkadefabriek. Want we verwachten dat we in juli ook buiten nog 1,5 meter afstand moeten houden. En om toch zoveel mogelijk bezoekers de kans te geven de voorstelling te zien, spelen we twee keer op een dag! Een grote klus voor de spelers, technici en productie, maar wel een waar we reikhalzend naar uitkijken. 

En het belooft mooi te worden. Podiumprogrammeur Wouter Bakker was bij de eerste tekstlezing: ‘Het verhaal loopt als een trein en schakelt mooi tussen de verschillende personages. Ik ben trots dat we dit als Verkadefabriek samen met Paleis van Volksvlijt mogelijk kunnen maken. Zo’n grote buitenproductie, exclusief bij ons, in deze tijd, is uitzonderlijk. Dat is één van de dingen waar we komende maanden achter de schermen aan werken en waar ik naar uit kijk. Ik hou jullie op de hoogte van de vorderingen!’

Paleis voor Volksvlijt en Verkadefabriek – ZIJ
za 10, wo 14 t/m za 17 en wo 21 t/m vr 23 juli, 19.00 uur en 21.00 uur
zo 11 en zo 18 juli 14.00 uur en 16.00 uur

Tickets: € 23.5 Regulier

€ 21.5 Supporters

Doelgroep(en): Volwassenen

Delen:

Locatie

Tramkade

Den Bosch

ZIJ
Tramkade

Den Bosch

Delen:

Anderen bekeken ook