kwartier 1 - Binnenstad

vertrouwde gastvrijheid

programma

Kop van 't Zand

Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Activiteiten

Vanaf 4 juli - fietstocht

de zomerse tour

De Zomerse Tour is een fietsroute van (0)73 km over de stadgrenzen van de gemeente ’s-Hertogebosch. Voor 10 euro krijg je een kopje koffie, de (digitale) route en een bidon met water. De Graven van Leuven naast parkeergarage De Wolvenhoek is zowel begin als eindpunt van deze fietsroute, die geschikt voor zowel recreatieve fietsers al wielrenners. De deelnemers kunnen reserveren om de route te rijden en een vertrektijdvak te kiezen via de website van De Graven van Leuven.
 
Tijden:
10.00 – 10.15 – 10.30 – 10.45 – 11.00
 

Vanaf 10 juli - gids

Boek een
Engel

Benieuwd naar de leukste straatjes, de hipste winkels, het lekkerste eten, de mooiste musea of wilt u gewoon heerlijk wandelen door onze mooie binnenstad of in natuurgebieden op loopafstand van het centrum?  Onze lokale gastheren en gastvrouwen geven hun eigen tips voor een onvergetelijk dagje in het gastvrije ’s-Hertogenbosch. Dat doen ze al vanaf 2016, het Jeroen Boschjaar. Herkenbaar aan hun blauwe outfit werden ze al snel ‘Blauwe Engelen’ genoemd. De stad maar ook de Engelen zelf zijn trots op die geuzenaam èn op hun prachtige stad! De afgelopen jaren hebben ze al ontelbare bezoekers welkom geheten en bijgedragen aan het succesvolle verloop van bijna alle evenementen in de stad. Dit jaar komt daar een nieuw initiatief bij: BOEK EEN ENGEL!

.

 
Tijden:
09.00 – 10:30 | 11:00 – 12:00
 

Vanaf 4 juli - eten & drinken

Rooftop bar Wolvenhoek

Fijn dat je de weg naar onze Rooftop bar Wolvenhoek hebt gevonden. Met een aantal enthousiaste ondernemers, P79, van zuid events & pizzabar Deeg slaan we de handen in een om boven op de Wolvenhoek te genieten van de skyline van onze mooie stad.
We zijn pop-up open met mooi weer, dan kun je terecht van 12:00 tot 23:00 (7 dagen per week). Reserveren is niet nodig maar mag wel, we hebben voldoende zit plek verspreid over de 200 m2.
Genoeg ruimte om elkaar veilig te ontmoeten en te genieten van drankjes, pizza’s, hapjes, wijntjes en natuurlijk een silent disco op zijn tijd.
 

Vanaf 1 juli - eten & drinken

Terras aan de Brede Haven

Hello My Friend, Jack’s Foodbar, Bakkerij Royal en Wijn bij Stijn bundelden hun krachten op één terras. Bij Terras aan de Haven is er plek voor ± 60 personen en “reserveren” kan gewoon bij de ingang. Op elke tafel zit een QR code geplakt die je naar de gezamelijk menukaart brengt.
 
Woensdag t/m zondag geopend vanaf 10:00 tot 22:00 uur.
 

Vanaf 3 juli - muziek

Hotel central

D’ARTE’ Tijdens ‘De Bossche Zomer’ in juli en augustus organiseren wij allerlei kleine muzikale, culturele avonden zoals het bijzondere Opera ‘Vissi d’Arte’ op vrijdag 10 juli 2020.

U kunt zich op deze avond onderdompelen in een heerlijke Italiaanse vakantiebeleving! Een perfect verzorgd diner geïnspireerd op de Italiaanse keuken. Tussen de gangen door wordt u getrakteerd op prachtige muziek, gezongen door niemand minder dan dé operadiva van formaat: Francis van Broekhuizen …!
 

Vanaf 15 juli - kids

Verhaaltjes kwartier

Verhaaltjes kwartier 2+: een kwartiertje live voorlezen voor kinderen van 2 tot 4 jaar in Den Bosch en Rosmalen.
 
10:15 | 10:45 | 11:15

Vanaf 4 juli - eten & Drinken

Bourgondische Bossche Zomer

Het bestuur van Bourgondisch ’s-Hertogenbosch heeft de invulling van de Parade voor haar rekening genomen. De gekozen opzet is ontstaan vanuit de wens van het bestuur om de Bossche horeca een hart onder de riem te steken en te helpen extra inkomsten te genereren. Het is een geste naar deze zwaar getroffen groep ondernemers. Dankzij sponsoren en partners is het mogelijk gemaakt om dit neer te zetten, zonder dat een investering van de ondernemer nodig is.

vanaf zatedag 4 juli 11.00 uur een week lang de volgende ondernemers het paviljoen gaan draaien.
Breton – Carroussel – Klassiek
 

Vanaf 1 juli - Eten & drinken

Terras Torenstraat

Samenwerking van de volgende lokale ondernemers:
Pilkingtons, de Smidse, NUL73, De Saeck
 
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag geopend vanaf 12:00 tot 00:00 uur, zondag van 14:00 tot 00:00 uur.

Vanaf 1 juli - eten & Drinken

Terras Sint-janstuin

Samenwerking van de volgende lokale ondernemers:
Keulse Kar, FF Swanjee, Bistro Puik, Bonte Palet

Openingstijden: maandag t/m zaterdag geopend vanaf 12:00 tot 23:00 uur, zondag van 13:00 tot 23:00 uur

Vanaf 1 juli - Eten & drinken

Terras Museumplein Noord-Brabantsmuseum

Samenwerking van de volgende lokale ondernemers:
Ome Bernard, Noord-Brabants Museum, Maison van den Boer, Wijnbar bij Dirk
 
Openingstijden: dinsdag t/m zondag geopend vanaf 11:00 tot 17:00 uur.

Vanaf 1 juli - eten & Drinken

Terras Minderbroeders plein

Samenwerking van de volgende lokale ondernemers:
M’EAT, Tappunt, Legends, Bobby’s

Openingstijden: zondag t/m donderdag geopend vanaf 10:00 tot 00:00 uur, vrijdag en zaterdag vanaf 10:00 tot 02:00 uur.

Binnenkort - camping

De Kemping

Op het Wilhelminaplein verreist deze zomer de mooiste camping waar je niet kunt overnachten, maar wel een formidabele tijd gaat hebben: De Kemping. Niet alleen kun je hier van de allerheerlijkste zomerzon genieten met een lekker hapje en drankje, ook kun je je beste petanque-skills uit de vouwwagen tevoorschijn halen! Reserveer daarvoor binnenkort je plek op De Kemping en waag een worp op de speciale jeu de boulesbanen!, Dat wordt ongetwijfeld een fête circonflexe!