kwartier - kop van 't zand

een nieuw
creatief avontuur

programma

Zuiderpark

Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Activiteiten

Vanaf 6 juli - BUITENBIOS & MEER

VERKADEFABRIEK

Gedurende de Bossche Zomer is het goed toeven in de Verkadefabriek en ben je er welkom als altijd. In juli en augustus geniet je van de mooiste films tijdens de (bijna)dagelijkse Buitenbiosavonden op de knusse binnenplaats. Ook staan er weer een aantal bijzondere voorstellingen geprogrammeerd. Ontdek wat er deze zomer allemaal te beleven valt en bekijk het programma via de link:

augustus - cultuur & entertainment

cultuur op de kop

Street Culture Collective brengt acht weekenden lang een zomers programma met alles wat dit collectief te bieden heeft! Skatecontests, spoken word, break (battles), ‘Out of the Box’ voorstellingen, (live) muziek, dj’s, street fashion market, vinyl avonden en nog veel meer! 

Locatie: World Skate Center @ Tramkade

Voor meer informatie & tickets neem een kijkje op de website!

3 augustus - theater

Op Sleeptouw met Lamarziendan

Op Sleeptouw met Lamarziendan is geboren uit de noodzaak om moois te maken en dat te delen met anderen. Juist in tijden van affectionele schaarste en lange afstands-genot ga je tijdens deze voorstelling met gepaste tussenruimte op pad. Mooie mensen en prachtige optredens op bijzondere locaties van de Kop van ‘t Zand! Komt dat zien, voelen en proeven. En ga mee Op Sleeptouw!

Tijden voorstellingen:
20:00 tot 22:05
20:30 tot 22:35
21:00 tot 23:05

Tickets: gratis
Let op: Beperkte capaciteit, dus reserveer op tijd je ticket.

Vanaf 11 juli - WATERTAXI

de BOSSCHE WATERTAXI

Schip ‘Ahoy! De Bossche sloep van de Bossche Brouwers stelt zich beschikbaar om gedurende de Bossche Zomer van 2020 de verschillende kwartieren met elkaar te verbinden door de functie van watertaxi in te vullen. De watertaxi is een leuke manier om Den Bosch als waterstad op de kaart te zetten en creëert een andere belevenis voor het vervoer van personen naar de verschillende stadskwartieren.

Schip ‘Ahoy! De Bossche sloep van de Bossche Brouwers stelt zich beschikbaar om gedurende de Bossche Zomer van 2020 de verschillende kwartieren met elkaar te verbinden door de functie van watertaxi in te vullen. De watertaxi is een leuke manier om Den Bosch als waterstad op de kaart te zetten en creëert een andere belevenis voor het vervoer van personen naar de verschillende stadskwartieren.

De watertaxi vaart op afspraak op donderdag 6 augustus t/m zondag 9 augustus en donderdag 13 augustus t/m zondag 16 augustus tussen 12.00 uur en 21.00 uur en tussen de volgende locaties:

 • Steiger Aawal (café Herman)
 • Steiger Sluis 0
 • Steiger Café de Unie
 • Steiger Kruithuis / Zuid-Willemsvaart 2
 • Steiger Citadel
 • Steiger Smalle Haven
 • Steiger Dommel  – Café-Restaurant BUURT
 • Steiger Tramkade
 • Steiger Engelen (Toeslag: €2.50 p.p.)

 

Meevaren? Reserveer je plek aan boord. Bel óf (nog liever!) stuur een Whatsapp-bericht naar: 06 39 44 56 58

Tickets
Tickets met een opstap in Den Bosch (€5,- p.p.) of Engelen (€7,50 p.p) zijn met pin te betalen aan boord of te boeken via onderstaande ticketlink.

Varen buiten de vermelde tijden? Neem contact op met de schipper op bovenstaand nummer.

Vanaf 6 aug - EXPOSITIE

Tic head island ISLAND, 80 DAYS QUARANTINE

“Tic head island, 80 days quarantine” door Lidwien van Noorden @Werkwarenhuis Tramkade

Opening, premiére en boekrelease op 6 augustus om 17.00 uur.
Lidwien overhandigt het eerste boek. Van harte welkom allemaal!

80 dagen in quarantaine
Lidwien maakte 80 dagen autobiografische en beschouwende beelden. Een reis in huis langs kunst en corona-maatregelen; elke dag een foto van een beroemd kunstwerk samen met een passende setting of zelf-portret. Vergezeld van ‘n quote over; het nieuws, maatregelen, gedachten of gevoelens. Soms privé, soms Bosch, soms mondiaal. Hilarisch, droevig, kritisch of gevat”. Een aantal posts kreeg duizenden likes (ook bv uit Amerika, Rusland, Japan,…). Musea repostten ook. Er komen nog steeds enthousiaste reacties binnen. Volgers: “Ik wil de installatie graag gaan zien en ervaren. Maak je ook een boek?” En zo geschiede…

As vrijdag 14 en zaterdag 15 augustus de laatste kans om deze prachtige installatie te ervaren met het bijbehorende boek. Op beide dagen geopend van 16.00-18.00 uur!

Voor meer informatie, neem een kijkje op de website. 

Vanaf 2 juli - POPPODIUM

Willem Twee poppodium

Het wordt een muzikale Bossche Zomer bij Willem Twee. Om de week vindt beurtelings in de toonzaal (op donderdagen) en het poppodium (op vrijdagen) een concert plaats. De artiesten treden tweemaal per avond op. Aan de concerten in het poppodium gaat een diner vooraf en krijgen bezoekers toegang tot de exposities in Willem Twee kunstruimte. Dinsdag 25 augustus vormt een uitzondering op de regel met een concert van het befaamde Orkest van de Achttiende Eeuw in het Jheronimus Bosch Art Center. Niet te missen dus! Meer info vind je op de homepage van Willem Twee.

14 t/m 18 juli - theater

T.V. Muzikaal locatietheater

Unieke theaterervaring op locatie met live muziek. ’T.V.’ is te zien vanaf het terras met een drankje in je handen en te horen via een koptelefoon en gaat over een cinematofiel die na een thuisquarantaine, gevuld met films, series en presco’s, voor het eerst weer naar buiten, het terras op gaat.
 
Door Daniël van Duijvenbooden met Jelle Mensink, Mike Witjes, Roos Zwigtman, en Tim Ewalts. i.s.m. Brouwpodium Bossche Brouwers a/d Vaart en Koninkrijk van Muziek.


Tickets:
€11,00 per stuk

Voor meer informatie en het kopen van tickets klik op onderstaande button: 

 

Vanaf 10 juli - Performance experience

HUMAN SPACES | Pinkbox

7 artiesten, 5 korte performances, 1 uur op avontuur.
Pinkbox blaast met Human Spaces nieuw leven in de monumentale silo’s van het Werkwarenhuis op Tramkade en neemt je mee op expeditie door verschillende werelden vol dans en muziek.

Tickets: studentenprijs 10,-, reguliere prijs 15,-, ticket waarmee je de artiesten extra support 20,- (excl. transactiekosten)

Koop nu je tickets via onderstaande button:

Vanaf 10 juli - ETEN & DRINKEN

Costa
del Silo

Een samenwerking van Koninkrijk van Muziek, Wood & Apples, Veldsvorm en Barkade.

Het is aan de Costa del Silo :​)

Waan je ver van huis maar o-zo-dichtbij op het warmste terras van Den Bosch. Voetjes in het zand op het uiterste puntje van De Bossche Zomer verscholen onder de rook van de iconische silo’s. Een onverwachte, paradijselijke plek dichterbij dan ooit. Elke week is het raak zijn, elke week is dit jouw plek zijn. Geniet samen met ons van de zon aan de Bossche Costa!

Costa Del Silo, alles wat je van je zomervakantie verwacht, maar dan bij jou om de hoek.

Openingstijden

 • Donderdag: 17-23 uur
 • Vrijdag: 15-23 uur
 • Zaterdag: 13-23 uur
 • Zondag: 13-23 uur


Voor de programmering en tickets, neem snel een kijkje op: 
 https://m.facebook.com/pg/costadelsilo/events/

Vanaf 1 juli - entertainment

funpark

Lekker schommelen, cocktails drinken en eten bij onze pop up chefs. Speciaal voor De Bossche Zomer, de campagne van de Gemeente ‘s-Hertogenbosch, doen we er nog een schepje zand bovenop! Want het stadsstrand is nog wat groter! Neem je eigen beach volley bal, jeu des boules, pingpong setje mee. Of klim in een reusachtige robot (zaterdag & zondag), zit op het terras naar lekkere muziek te luisteren of bekijk design en bewonder dans. Met de verruimde openingstijden kun je nu nog langer toeven op ons zonovergoten terras.


TERRAS A LA PLAYA

 • ALTIJD Zomerse cocktails
 • Pizza uit de houtoven (woe, do, vrij, za & zondag)
 • Mexicaanse hapjes uit de foodtruck (do, vrij, za & zondag)
 • Friet uit de frituur: VET! (woe, do, vrij, za & zondag)


OPENINGSTIJDEN

 • Woensdag vanaf 16:00 uur
 • Donderdag vanaf 16:00 uur
 • Vrijdag vanaf 16:00 uur
 • Zaterdag vanaf 16:00 uur
 • Zondag vanaf 14:00 uur

Vanaf 6 juli - kunst

impossible-
bodies

Transformer (Nederland, 2019)
Kunstenaar Jelle de Graaf bouwt monumentale sculpturen uit industrieel afvalmateriaal. Vooral wat hij noemt ‘lomp speelgoed’, robot tanks zoals in science fiction films. Op de Tramkade is zijn gigantische robot te bekijken én het is mogelijk naar binnen te klimmen om deze zelf aan te sturen!
 
Toegankelijk voor volwassenen en kinderen onder begeleiding. Je moet wel een ladder beklimmen…
 
Voor meer informatie kijk op de website: 

Vanaf 8 juli - KUNST

DE NIEUWE BOSSCHE SCHOOL

De Nieuwe Bossche School is een licht activistische beweging die staat voor ruimhartig omgaan met typografie als (illustratief) beeldmiddel en een royaal kleurgebruik. Het activisme uit zich in de individuele boodschappen en het gekozen medium; de poster op straat.

Vier Bossche grafisch ontwerpbureau’s hebben zich verenigd onder de naam Nieuwe Bossche School (NBS). Een enigzins prikkelende naam die reageert op de in deze stad gekoesterde illustere en hoog gewaardeerde voorganger. Op zoek naar meer ruimte voor de aanpak waar de huidige generatie Bossche ontwerpers voor staat gebruikt de NBS meer mogelijkheden om goed, eigentijds grafisch ontwerp in deze stad te laten zien. Het doel is Den Bosch nog mooier, leuker en relevanter te maken. Dit collectief wil laten zien dat een poster (in de straat) een moment en platform is voor de toegepaste kunst. Vaak zijn posters ondergeschikt aan commerciële boodschappen, het collectief laat zien dat een poster mooi kan zijn, kan prikkelen en beklijven.

Een gelegenheidscollectief van vier Bossche grafisch ontwerpstudio’s: ATTAK, Autograph, Studio Boot en Studio Turbo. In het verlengde van hun recent geopende staatexpositie ‘Rewrite Your Future’ presenteren zij in het Werkwarenhuis hun 40 beste posters tot nu toe. Op groot formaat.

De expositie is op onderstaande data vanaf 16.00 uur geopend: 

 • 8, 9, 10, 11, 12 juli
 • 15, 16, 17, 18, 19 juli
 • 22, 23, 24, 25, 26 juli
 • 29, 30, 31 juli, 1, 2 augustus


Reserveren is niet nodig en toegang is gratis.

Meer informatie? https://www.facebook.com/events/1361141290762756/