kwartier - IN DE BUURT

Ontdek de schoonheid

programma

Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Activiteiten

6 t/m 16 augustus - THEATER

Afzender Boulevard

Onder de noemer ‘Afzender Boulevard’ laat Theaterfestival Boulevard deze zomer van zich horen, vooral in de tweede week van augustus met 25 voorstellingen, performances en installaties op in ‘sHertogenbosch. Het gedeelde motto is ‘Nader de ander’. Want na maanden van afzondering, gepaste afstand en ontwijking gloeit het verlangen om [wat] dichterbij te komen.   

Boulevard viert in 2020 de veerkracht van makers en publiek met een programma vol live ontmoetingen. In dit vreemde tussenjaar beoefenen ze de vergeten kunst van de nabijheid. Nieuwsgierig naar elkaar, nieuwsgierig naar het onbekende. Boulevard doet dat vanzelfsprekend met inachtneming van de RIVM-richtlijnen; daarom geen volle zalen en pleinen, maar intieme projecten verspreid in de tijd.

Het programma van 2020 toont werk van onder meer: Alexandra Broeder, Bart van den Woestijne, Benjamin Verdonck, Schweigman&, Dries Verhoeven, Francesca Lazzeri, Guilherme Miotto, Minou Bosua, Strijbos&VanRijswijk, Sven Ratzke, The100Hands, Willemijn Zevenhuijzen/Theater Artemis.

Vanaf 18 juli - film

Drive in bioscoop Treurenburg

💥BAM, fantastisch nieuws💥

Op veler verzoek wordt er een extra plus editie van de
Drive in Bioscoop Den Bosch
georganiseerd. Op zondag 9 augustus zullen er maar liefst 4 films vertoond worden voor een breed publiek. Zowel kinderen, jeugd als volwassenen kunnen op deze dag genieten van diverse top films!

 • 12.00 uur ANIMATIE film over winterse prinsessen (6+)
 • 15.00 uur FAMILIEFILM in een Afrikaans landschap (6+)
 • 19.00 uur FEELGOEDFILM: “Wat is dan Liefde” uit 2020 (12+)
 • 22.00 uur AVONTUURFILM film over dinosaurussen (12+).

Deze films worden dit keer op een 8x4m daglichtscherm vertoond, waardoor het ook mogelijk is om overdag een Drive In Bioscoop te ervaren. Dit is een ander scherm dan de voorgaande editie. Door het kleinere formaat zijn er per film maar max. 50 auto plaatsen beschikbaar. Wees er snel bij want vol=vol!

Meer info vind je op de website op de website!
 

juli & augustus - fietstocht

linie 1629

The sun is shining, perfect weer om er lekker op uit te trekken.
Fiets (of wandel) langs de oude linie van 1629 en ontdek de historie van het Beleg van ‘s-Hertogenbosch. Over een lengte van 49 kilometer wisselen prachtige natuur en indrukwekkende cultuurhistorie elkaar voortdurend af.
De fietsroute Linie 1629 volgt de restanten van de aangelegde vestingwerken en voert je langs de meest belangrijke plekken van het Beleg van ‘s-Hertogenbosch. Ontdek de belangrijke militaire werken uit de Tachtigjarige Oorlog en geniet van de mooie natuur en vergezichten. Gedurende de route zijn voldoende gezellige horecapunten met terras om even te ontspannen en te genieten van een hapje en een drankje. Een prachtige afwisselende route van 49 kilometer door ’s-Hertogenbosch, Heusden, Sint-Michielsgestel en Vught. App van Erfgoed ‘s-Hertogenbosch

Vanaf 9 augustus - picknickplek

tussen stad en land

Even weg uit de drukke stad. Kom dan te voet of op de fiets, alleen of met het hele gezin.
Genieten op deze bijzondere plek tussen Stad en Land.

9-19-30 augustus
Heerlijk relaxen of Picknicken en ondertussen genieten van de activiteiten. (gratis)
TOF KOEKIE verzorgt uw picknick deze kun je 2 dagen vooraf bestellen onder voorbehoud van beschikbaarheid: www.tofkoekie.nl.

Als je erbij vermeld dat het voor de picknickplek  ‘Stad & Land’ is dan zorgen wij dat u picknickmand daar klaar staat.
Er is koffie/thee en fris met wat lekkers te verkrijgen voor wie wil.
Voor picknick kleedjes en/of stoeltjes word gezorgd.
Op deze dagen kun je van 12.00 tot 17.00 terecht voor picknicks en/of wat te drinken met wat lekkers.

Vanaf 1 juli - Fietstocht

route Van Kwartier naar Kwartier

Fiets (of wandel) van ‘kwartier naar kwartier’ en geniet ondertussen van de bijzondere historische plekken in ‘s-Hertogenbosch. Deze speciale Bossche Zomer erfgoedroute is een verrassende combinatie van historie, architectuur en natuur. Fiets door de historische binnenstad met de vestingwerken, langs het industrieel erfgoed van de Spoorzone, door natuurgebied het Bossche Broek en geniet aan het strand van de Groote Wielen. De route is aangeboden door Erfgoed ’s-Hertogenbosch.

29 augustus - Cultuur

VOORRUIT RALLY | DEN BOSCH

De Voorruit Rally laat je weer ontspannen en comfortabel genieten van cultuur in je eigen stad. De Voorruit Rally brengt je langs zes verschillende bijzondere plekken in Den Bosch en op elke plek staat je een culturele verrassing te wachten.

Natuurlijk is de Voorruit Rally coronaproof en volgen we de richtlijnen van het RIVM. Dus per 1 juli mag je weer met verschillende personen uit meerdere huishoudens in 1 auto. En in die auto kan je het je zo gemakkelijk mogelijk maken, zonder verplichte looplijnen, desinfecteren en plexiglas kuchschermen. Het is gewoon weer relaxt samen genieten van mooie optredens!


Wil je graag meer informatie ontvangen over de Voorruit Rally?
 Mail dan naar voorruitrally@gmail.com of bel Hester Klein Tijssink via 06-13361516.

Volg de Voorruit Rally ook via Facebook: https://www.facebook.com/VoorruitRally

Vanaf 13 juli - THEATER EN MUZIEK

Zomerconcerten en kindertheater Zandvang

Geniet deze zomer op een heel bijzondere plek tussen Rosmalen en ‘s-Hertogenbosch van bijzondere voorstellingen. Toegang is gratis.

18 juli | 11.00-11.35 en 13.00-13.35 
Kindertheater Pietepaf speelt Assepoester (4+)

25 juli & 22 augustus | 19.30 – 21.00
Eva van Pelt zingt met zonsondergang

 • Er is plek voor 30 mensen per voorstelling (gratis toegang). Neem een stoeltje of kussen en mee!
 • Toegang via het Mariannepad langs het Maximakanaal 30 minuten voor aanvang.

Een initiatief van Matias Alejandro Cordiviola, Eva Van Roekel, Roos Sohier en Stichting Jong Actief Met dank aan  de gastvrijheid van Waterschap Aa en Maas!

Routebeschrijving naar locatie het Gemaalhuis in het Zandvang (tussen Den Bosch Oost en Rosmalen)

 • Vanuit Den Bosch
  Volg het Orionpad (fietspand) langs de Aa. Ga onder de A2 door en ga de brug aan je rechterhand over. Sla dan direct linksaf en vervolg het Orionpad. Aan je linkerkant zie je het gemaalhuis liggen. Toegang is verderop via het Mariannepad langs het Máximakanaal.
 • Vanuit Rosmalen
  Steek de Schutsluis Hintham bij het Máximakanaal over. Sla direct linksaf en volg het Mariannepad (fietspad) langs het Máximakanaal richting Den Dungen. Aan de rechterkant ligt het gemaalhuis in de verte.


Voor actuele informatie zie ook:
 https://www.facebook.com/HetZandvang/

Vanaf 7 aug - muziek - food - entertainment

De Engelenburcht presenteert deze zomer het ZOMERTERRAS

Drie weekenden in augustus (7-8-9 aug, 14-15-16 aug en 21-22-23 aug) kun je bij de Engelenburcht in Engelen terecht voor een gevarieerd zomers programma vol entertainment, heerlijk eten en muziek.
Op de vrijdagen geniet je hier in de buitenlucht van films, op de zaterdagen van heerlijke gerechten van de Boschveldse Wereldkeuken en op de zondagmiddagen van live muziek. Kortom: dé plek waar je deze zomer zeker even een kijkje moet gaan nemen. Tickets zijn verkrijgbaar via: https://www.engelenburcht.nl/

Vanaf 1 juli - ACTIVITEITEN

ludieke uitjes: chocoloca

Zin in Bossche LOL bij Tante Annie in Den Bosch? Choco Loca biedt veel verschillende (Online) Chocolade Uitjes / Arrangementen aan. 
Vier het leven met je team, bedrijf, familie of vrienden. 

Voor meer informatie, reserveren en prijzen neem een kijkje op de website: https://www.chocoloca.nl/

Vanaf 1 juli - ACTIVITEITEN

DOE DEN BOSCH: coronaproof uitjes

Doe Den Bosch biedt deze zomer diverse corona-proof activiteiten aan. Zin om samen met je familie of vrienden op pad te gaan? Wat dacht je van op de step van kwartier naar kwartier? Of op familie avontuur door de binnenstad? Neem snel een kijkje op de website. 

 

Vanaf 6 juli - sport

Pop up Belly Dance Buikdansen

Naima van Egyptische Buikdansschool Naima organiseert op de mooiste dansvloer die moeder aarde ons gegeven heeft buikdanslessen.

Ervaar met je blote voeten in het gras de magie van het buikdansen.

Data: maandag 6, 13, 20 en/of 27 juli

Locatie: de Graafse Akker aan het Van Roosmalenplein 32 in ’s-Hertogenbosch. 

 
 

Vanaf 22 juli - sport

Bossche buurt basketball

Jonge Bosschenaren opgelet! Vanaf woensdag 24 juni geven coaches en spelers van Heroes Den Bosch om de week (kosteloos) een te gekke basketball clinic voor jeugd tot 18 jaar, telkens aan deelnemers uit een andere Bossche wijk.

Wil jij eens kennismaken met de toffe sport basketball? Of ben je al een fanatieke baller? Meld je dan snel aan of laat je ouders je aanmelden via heroesdenbosch.com/bossche-buurt-basketball.

Upgrade jouw basketball skills, terwijl je plezier maakt met je vrienden uit de buurt!

 

Vanaf 15 juli - sport

Basketbalclinic Heroes Den Bosch

Een training onder leiding van de lange mannen van Heroes Den Bosch. De basketballers van Heroes Den Bosch maken een tour langs verschillende locaties in ’s-Hertogenbosch om daar een basketbaltraining aan de jeugd vanaf 12 jaar aan te bieden.

Data & locaties:

 • Op woensdagen 15, 22 en 29 juli kun je de basketballers vanaf 15:30 uur vinden op het Taxandriaplein in de Muntel en op het basketbalveld in de Hambaken.
 • Op woensdag 5, 12 en 19 augustus zijn ze vanaf 15:30 uur op het buitenveld bij het Rodenborch College en op het Cruyff Court aan de Kooikersweg.

Deelname is gratis!

 

 

 

Vanaf 7 juli - sport

Zomerclub

Kinderopvang, Onderwijs,  Gemeente en Compas  organiseren tijdens de komende zomervakantie de Zomerclub.

Op 3 BBS-en (Kruiskamp – Westerbreedte, aan de Aa en HDR) zal er gedurende vier weken een gevarieerd aanbod gerealiseerd worden voor peuters en schoolkinderen op dinsdag, woensdag en donderdag.

Voor de schoolkinderen (leeftijd 4-13) van 9.00- 12.00 uur en voor de peuters in de ochtend zijn leerkrachten en pedagogisch medewerkers aanwezig.