Financieringsmogelijkheden

Bossche cultuurmakers zijn sinds het ontstaan van De Bossche Zomer niet weg te denken op de verschillende hotspots in de stad.

De gemeente ’s-Hertogenbosch biedt deze editie de mogelijkheid
aan om interessante plannen en projecten te financieren voor een bedrag tot € 3.000. Er zijn verschillende projectfondsen en subsidieregelingen waarvoor je mogelijk in aanmerking kan komen om jouw project te realiseren:

 

Dus, ben jij een Bossche maker en overweeg je om een initiatief in te dienen? Bekijk hieronder de mogelijkheden:

Fonds Pop-up

Voor een impuls aan jouw professionele beroepspraktijk / voor projecten die het Bossche makersklimaat stimuleren

Voor vernieuwende en/of experimentele culturele projecten

Voorbeelden:

Jij wil als professionele startende maker of met een makerscollectief een samenwerking aangaan met een gevestigde maker om een nieuwe voorstelling of expositie te maken. Door de samenwerking met iemand met meer ervaring en een groot netwerk, verwacht jij of verwachten jullie een nieuwe stap in jullie beroepspraktijk te kunnen zetten.

- Je hebt de unieke kans om een concert te organiseren op een hele bijzondere locatie die normaliter nooit beschikbaar is. Dit doe je niet alleen met je eigen koor, maar ook in samenwerking met andere koren/verenigingen.

Gelijke Kansen & Cultuur

Deze regeling ondersteunt innovatieve culturele projecten die de kansengelijkheid van kinderen en jongeren (tot 18 jaar) bevorderen. Heb jij een idee voor een project op de Bossche Zomer waarmee je kinderen of jongeren bereikt die minder in aanraking komen met kunst en cultuur? En gebeurt dit op een vernieuwende of innovatieve manier?

Een aanvraag moet in ieder geval gericht zijn op:

Het betrekken van kinderen t/m 18 jaar die een grote afstand hebben tot kunst en cultuur;

Het stimuleren van deelname aan culturele activiteiten en het wegnemen van drempels om hieraan mee te doen;

Innovatieve projecten: het project is een toevoeging op de al bestaande initiatieven in 's- Hertogenbosch en zet in op het duurzaam bereiken van kinderen die nu niet meedoen.

Fonds Lokaal Effectief

Voor projecten die actieve cultuurparticipatie van Bosschenaren bevorderen

Voor projecten die kunst en cultuur toegankelijker maken voor nieuwe doelgroepen

Voorbeelden:

Je wil als theatermaker een project organiseren waarin je Bosschenaren een aantal weken een workshop in mime aanbiedt. Je doet dit voor een redelijk aantal mensen en in principe zou iedereen die dat wil, deel kunnen nemen.

Je organiseert met jouw theatervereniging een speciale voorstelling voor slechthorende Bosschenaren. Jullie zorgen er voor dat jullie de juiste kanalen inzetten om de mensen uit deze doelgroep te bereiken.

Meer informatie

Klik op de links om de specifieke voorwaarden van elke regeling te bekijken. Twijfel je of jouw project in aanmerking komt voor financiering? Loop dan eens binnen tijdens het inloopspreekuur op dinsdagochtend tussen 10:30 en 11:30 of meld je aan voor het digitale inloopspreekuur op woensdagmiddag. Wij denken graag met je mee!


Meedoen met de Bossche Zomer Jouw aanmelding voor De Bossche Zomer kan mogelijk bijdragen aan een voorspoedige beoordeling van de aanvraag door de gemeente. Meld jouw initiatief dus ook altijd aan via het aanmeldingsformulier van de Bossche Zomer.